Starcraft 2 Ön İnceleme ve Sistem Gereksinimleri…

Hayranlarının yılardır bekledikleri Starcraft oyunun devamı niteliğinde olacak olan Starcraft2 Sonunda piyasaya çıktı. Serinin sürümü öncekini hiç aratmayacağa benziyor.


Türlere ek özellikler ve karakterler eklenerek güçler dengesi korunmuş. Görsel olarak 3d görünüm oynayıcılara ayrı zevk veriyor. Starcraft 2, ilk oyunda olduğu gibi yeniden üç oynanabilir ırkla karşımıza çıkacak. Yapımda birçok eski karakterle tekrar karşılaşacağız. Zeratul, Artanis, Sarah Kerrigan ve Jim Raynor bunlardan birkaçı. Yeniden Char, Mar Sara ve Braxis gibi yerleri göreceğiz. gezegen olan Bel’shir de oyunda bulunacak. Ayrıca hikayede Protoss ve Zerg’lerin yaratılışından sorumlu olan Xel’Naga adında ırk da rol alacak.

SC2, hikaye olarak Starcraft: Brood War’dan 4 yıl sonrasını konu alıyor. Brood War’ın sonunda, Kerrigan ve beraberindeki Zerg kuvvetleri, galaksinin Koprulu Sektörü’ndeki üstün kuvvet haline dönüşmüş, Terran’ları yenmiş ve Protoss’ların evi olan Aiur gezegenini işgal etmişti. 4 yıl sonra ise Kerrigan’dan hiç haber yok ve büyük saldırı bekleniyor. Jim Raynor ise “Paralı asker” rütbesine düşürülmüş ve Xel’Naga kalıntılarıyla ilgilenen “Moebius Foundation”la iş yapmaya başlamış. Protoss’lar ise, Aiur’un işgalinden ve Raszagal’ın ölümünden sonra, Dark Templar’ların evi olan Shakuras’a çekilmiş durumda.

Devam yapımı ilk oyundan farklı olarak, multiplayer’a daha çok odaklanacak. Gelişmiş Battle.net, ve rekabetçi “Ladder” sistemi, “Rank” sistemiyle aynı Rank’taki oyuncuların birbirleriyle oynayabilmesi gibi özellikler, Blizzard’ın sefer multiplayer moduna verdiği önemi gösteriyor. Ayrıca “Replay” özelliği de geliştirilerek, oyuncuların maçları kaydedip tekrar izlemelerine olanak verecek.

Oyunun açıklanan özellikleri:
Hızlı, vurucu ve mükemmel dengeli gerçek zamanlı çok oyunculu oynanabilirlik ilk oyunun heyecanını yakalıyor ve geliştiriyor.
Tamamen yenilenmiş üç ırk: Protoss, Terran, and Zerg
Her ırk için birimler ve dinamikleri
Hikaye modlu tek oyunculu senaryo
üç boyutlu grafik motoru sayesinde çok sayıda ordu ve birimle bile yüksek performans.
Yenilenmiş çok oyuncu desteği ile daha rekabetçi özellikler ve battle.net üzerinden desteklenen rakip bulma arayüzü.
harita ve tek oyunculu senaryo araçları sayesinde oyuncular için özgürce deneyimi yaratma imkanları.

Starcraft Sistem Gereksinimleri:
Minumum Gereksinim
GFX: GeForce 7/8 Series or Radeon 1000/2000 with 256 MB RAM
CPU: Pentium 4
RAM: 1 GB
Internet: ADSL 1 Mbit

İdeal Gereksinim
GFX: GeForce 8000 or Radeon 2000 series with 512 MB RAM
CPU: Core 2 Duo or Athlon X2.
RAM: 2 GB
Internet: ADSL 3 Mbit

İyi Perfoemans için
GFX: Geforce 9000er or Radeon 3000er Series
CPU: Core 2 Duo 3 GHz or Athlon X2
RAM: 2GB with DualChannel mode

[ad]

.com’a üye değilseniz üye olun. Üye olmuşsanız lütfen giriş yapınız…

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.